JAK PRACOWAĆ WYDAJNIEJ? Czyli im więcej mamy czasu na wykonanie jakiejś pracy, tym więcej …

JAK PRACOWAĆ WYDAJNIEJ?

Czyli im więcej mamy czasu na wykonanie jakiejś pracy, tym więcej …

Im więcej mamy czasu na wykonanie jakiejś pracy, czy jakiegoś zadania, tym więcej czasu to zadanie, ta praca nam zajmuje. To jest takie fantastyczne, czy fascynujące prawo. Ale kiedy mamy tego czasu mniej po prostu spinamy się, skoncentrujemy się na tym, co najważniejsze i robimy to. Kiedy nam się wydaje, że mamy tego czasu tyle, no to w sumie siadamy do danego działania. Ale siadając jeszcze przeglądamy Facebooka, Instagrama, Tik Toka. No i w sumie już siedzimy i robimy to, ale tak nie do końca, zanurzeni w to w 100%.

No i tak się jakoś rozwleka, odkłada. No a czasami po prostu nam się nie chce usiąść. No i w sumie siadamy tak, żeby przed samym sobą powiedzieć: “No tak w sumie usiadłem, ale ale za bardzo nie potrafię się tak do końca zmobilizować.”

Dlatego, że być może nie wierzę, być może mi się nie che, być może siadam i póki co tylko przełamuję wewnętrzne opory. Kiedy czasami po prostu, jak nam się nie chce czegoś robić, to lepiej zrobić to od razu, łyknąć jak gorzką pigułkę. No i później cieszyć się z tej satysfakcji, że zrobiłem to.

Bo właśnie to napędza nas do działania, do sięgania dalej, do kolejnego działania i posuwania się naprzód.
A więc czasami po prostu, jak nam się nie chce czegoś zrobić, albo jak mamy na to tyle czasu, po prostu łyknąć to, jak gorzką pigułkę. Po to by jak burza mknąć do przodu.

Polecam

 

Opublikowany przez BEATA REDZIMSKA

Jestem blogerką, emigrantką, poczwórną mamą. Kobietą, która nie jednego w życiu doświadczyła, z niejednego pieca jadła chleb. Od prawie 20 lat mieszkam na emigracji we Francji, w Paryżu. Uważam, że emigracja to dobra szkoła życia i wymagająca, choć bardzo skuteczna lekcja pokory. Ale też wewnętrznej siły i zdrowego dystansu do samego siebie i momentami wystawiającej nas na próby codzienności. Jestem tu po to, by pomóc Ci lepiej pisać, skuteczniej docierać do czytelnika, wywołać większe zaangażowanie w social mediach. Czasami rozśmieszę lub zmotywuję. Ale równolegle do Vademecum Blogera jestem autorem kilku niezależnych miejsc w sieci. Ponieważ wiele osób pyta się mnie, jak mimo 4 ciąży i 40 - stki na karku udało mi się zachować linię nastolatki, uruchomiłam kanał na YouTube o zdrowym gotowaniu - bezglutenowo - bezmlecznie. Znajdziesz mnie również na blogu BeataRed.com i powiązanym z nim Instagramie, gdzie piszę bardziej osobiście o Paryżu i mojej pasji, jaką jest nauka języka francuskiego. A jeżeli interesują Cię praktyczne porady o tym, jak budować swoją obecność w sieci zapraszam na mój kanał na You Tube z blogowymi tutorialami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się na newsletter i zgarnij praktyczny ebook o Instagramie

X

Nowość - KURS - Twój pierwszy produkt online - 39,99 PLN + VAT Odrzuć

Exit mobile version